Aanvraag omgevingsvergunning, Spoorlaan 16, 5017JS Tilburg

Omschrijving

Z2024-00007971 - splitsen van het pand

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Tilburg

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-10-01

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Tivoli

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Tivoli heeft een totale bevolking van 1.835 inwoners. Van deze inwoners zijn 870 mannen en 965 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 11% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 20% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 26% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 20% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Tivoli zijn er in totaal 1.025 huishoudens. Hiervan bestaat 53% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 19% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 28% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 1,8 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Tivoli bedraagt de bevolkingsdichtheid 5.842 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 31 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 31 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 3.600, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 1.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Tivoli is 31% van de bevolking getrouwd, terwijl 58% ongetrouwd is. Daarnaast is 7% van de inwoners gescheiden en 4% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Tivoli heeft een diverse bevolking, met 5% niet-westerse immigranten en 10% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Tilburg

Algemeen

Algemeen

Tilburg is een stad in Noord-Brabant, bekend om haar textielverleden en bruisende cultuurleven. De stad biedt een mix van historie, cultuur en moderne voorzieningen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Tilburg is een grote stad in Noord-Brabant, met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad ontwikkelde zich als een belangrijk textiel- en industriecentrum.

Geografie

Geografie

Tilburg ligt in het midden van Noord-Brabant, omringd door polders en bossen. De stad biedt veel stedelijke voorzieningen, evenals toegang tot de omliggende natuurgebieden.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Tilburg wordt gekenmerkt door evenementen zoals de Tilburgse Kermis en het Roadburn Festival. De stad heeft een bloeiende culturele scène met veel theaters en musea.

Algemene informatie over de provincie Noord brabant

Algemeen

Algemeen

Noord-Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland, bekend om haar vriendelijke inwoners, uitgestrekte natuur en levendige steden zoals Eindhoven en Breda.

Geschiedenis

Geschiedenis

Noord-Brabant heeft een rijke geschiedenis, variërend van het Hertogdom Brabant in de middeleeuwen tot het industriële succes van steden zoals Eindhoven tijdens de 20e eeuw.

Geografie

Geografie

Het landschap van Noord-Brabant varieert van bossen en heide tot landbouwgebieden. De provincie heeft uitgestrekte natuurparken zoals de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen.

Cultuur

Cultuur

De Brabantse cultuur staat bekend om haar gastvrijheid, carnaval en bourgondische levensstijl. Steden zoals Den Bosch en Breda bieden een mix van moderne kunst, historie en gastronomie.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning, Loven Besterd

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning, Gerard van Swietenstraat 68, 5017HB Tilburg

bestemmingsplan

bestemmingsplan

TAM-omgevingsverordening Noord-Brabant - kaartaanpassingen 2024

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning, Ringbaan-Oost Hoogvenne

mededelingen

mededelingen

Herzien ontwerp-aanwijzingsbesluit voor locatie 17 aan de Spoorlaan voor ondergrondse afvalcontainers in gebied Binnenstad en Spoorzone te Tilburg

omgeving

omgeving

Besluit Omgevingsvergunning (art. 5.8 Omgevingswet), Sint Josephstraat 69, 5017GD Tilburg

mededelingen

mededelingen

Beschikking opname gegevens van vertrek in de basisregistratie personen (BRP)

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Tilburg, parapluplan waterberging & grondwaterbescherming

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning, Sint Josephstraat 69, 5017GD Tilburg

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning, Sint Josephstraat 115, 5017GG Tilburg

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning, Spoorlaan 16, 5017JS Tilburg

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning, Spoorlaan 16, 5017JS Tilburg