Aanleggen van een koepad, Goordijk nabij nr 4, 7275 CA Gelselaar

Omschrijving

Betreft: Besluit op locatie Goordijk nabij nr 4, 7275 CA Gelselaar

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Berkelland

ic_producttype.svg

Producttype

andere vergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-08-21

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Verspreide huizen Gelselaar

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Verspreide huizen Gelselaar heeft een totale bevolking van 355 inwoners. Van deze inwoners zijn 195 mannen en 160 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 14% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 11% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 31% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 27% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Verspreide huizen Gelselaar zijn er in totaal 140 huishoudens. Hiervan bestaat 24% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 37% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 39% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,5 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Verspreide huizen Gelselaar bedraagt de bevolkingsdichtheid 37 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 951 hectare en een wateroppervlak van 6 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 958 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 36, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Verspreide huizen Gelselaar is 49% van de bevolking getrouwd, terwijl 42% ongetrouwd is. Daarnaast is 3% van de inwoners gescheiden en 6% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Verspreide huizen Gelselaar heeft een diverse bevolking, met 0% niet-westerse immigranten en 4% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Berkelland

Algemeen

Algemeen

Berkelland is een landelijke gemeente in Gelderland met een sterke agrarische traditie. Het is een rustige plek met veel natuurschoon en een hechte gemeenschap.

Geschiedenis

Geschiedenis

Berkelland is een fusiegemeente in de Achterhoek, ontstaan in 2005. De regio heeft een lange geschiedenis van landbouw en kleinschalige industrie, wat nog steeds zichtbaar is in de vele boerderijen en oude ambachten.

Geografie

Geografie

Berkelland ligt in de Achterhoek en biedt een afwisselend landschap van weilanden, bossen en kleine dorpen. Het gebied staat bekend om zijn natuurschoon en rust.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Berkelland wordt gekenmerkt door een sterke verbondenheid met het platteland. Jaarlijkse evenementen zoals dorpsfeesten en oogstmarkten trekken veel lokale bezoekers.

Algemene informatie over de provincie Gelderland

Algemeen

Algemeen

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en biedt een divers landschap van bossen, rivieren en historische steden. Het is bekend om de Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden van het land.

Geschiedenis

Geschiedenis

Gelderland heeft een rijke geschiedenis, variërend van middeleeuwse kastelen tot de slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad Nijmegen is een van de oudste steden van Nederland.

Geografie

Geografie

Gelderland is geografisch divers met de Veluwe, een groot natuurgebied met bossen en heide, en de rivieren de Rijn, Waal en IJssel die door de provincie stromen. Het is een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Gelderland wordt gekenmerkt door traditionele boerenfeesten, kastelen en landgoederen. Het Kröller-Müller Museum in Otterlo, met werken van Van Gogh, is een belangrijk cultureel hoogtepunt.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Melding verwijderen van asbest, 50, 7275AG

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor herbouwen van de kapschuur, Diepenheimseweg 2, 7275AR Gelselaar

omgeving

omgeving

Provincie Gelderland Ontgrondingenwet, locatie Depot Hagenbeek te Lochem

mededelingen

mededelingen

Kennisgeving termijnverlenging Z2024-00000943, Diepenheimseweg 2, 7275AR Gelselaar

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning wateractiviteit voor het verplaatsen van twee dammen met duikers (DR84310022 en DR84310037) van percelen kadastraal bekend Geesteren, sectie R, nrs. 1731 en 1732 naar perceel Geesteren, sectie R, nr.1794 in de kernzone van...

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor opschonen van de poelen en uitbreiden van de natuurelementen, Diepenheimseweg thv 70, 7275 Ar Gelselaar

omgeving

omgeving

Toestemming voor aanleggen van een koepad, Goordijk nabij nr 4, 7275 CA Gelselaar

omgeving

omgeving

Kappen van bomen ten behoeve van een doorsteek, Goordijk 7275 CA Geleslaar

omgeving

omgeving

Toestemming voor C+ kappen van bomen ten behoeve van een doorsteek, Goordijk 7275 CA Geleslaar