Aangevraagde omgevingsvergunning Majoor van Swietenlaan 19, 8382 CE Frederiksoord.

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Westerveld

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-09-18

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Frederiksoord

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Frederiksoord heeft een totale bevolking van 145 inwoners. Van deze inwoners zijn 75 mannen en 70 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 10% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 6% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 31% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 36% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Frederiksoord zijn er in totaal 75 huishoudens. Hiervan bestaat 43% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 20% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 37% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 1,9 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Frederiksoord bedraagt de bevolkingsdichtheid 301 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 47 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 47 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 59, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Frederiksoord is 43% van de bevolking getrouwd, terwijl 36% ongetrouwd is. Daarnaast is 13% van de inwoners gescheiden en 8% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Frederiksoord heeft een diverse bevolking, met 1% niet-westerse immigranten en 8% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Westerveld

Algemeen

Algemeen

Westerveld is een gemeente in Drenthe, bekend om haar uitgestrekte natuur en historische dorpen. Het gebied biedt veel rust en recreatiemogelijkheden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Westerveld is een gemeente in Drenthe, bekend om haar prehistorische hunebedden en historische dorpen. De regio heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie.

Geografie

Geografie

Westerveld ligt in het zuiden van Drenthe, omringd door bossen, heidevelden en natuurgebieden. De regio biedt veel recreatiemogelijkheden zoals wandelen en fietsen door het landschap.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Westerveld wordt gekenmerkt door evenementen zoals de jaarlijkse Drentse Fietsvierdaagse en dorpsfeesten. De gemeenschap heeft een sterke band met de natuur en het erfgoed.

Algemene informatie over de provincie Drenthe

Algemeen

Algemeen

Drenthe is een provincie in het noorden van Nederland, bekend om haar uitgestrekte natuur, hunebedden en rustige landelijke dorpen. Het is een geliefde bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar rust en ruimte.

Geschiedenis

Geschiedenis

Drenthe heeft een rijke prehistorische geschiedenis en staat vooral bekend om de hunebedden, oude grafmonumenten van duizenden jaren oud. De regio heeft ook een agrarisch verleden met veel kleine boerderijen.

Geografie

Geografie

Drenthe is vooral bekend om haar uitgestrekte bossen, heidevelden en veengebieden. De provincie heeft een dunbevolkt karakter en biedt veel natuurreservaten zoals het Nationaal Park Dwingelderveld.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Drenthe wordt gekenmerkt door traditionele feesten, folklore en een sterke verbondenheid met de natuur. Er zijn jaarlijks tal van culturele evenementen, zoals het TT-festival in Assen.

Meer bekendmakingen

evenementen

evenementen

Gemeente Westerveld, verleende vergunning Evenementenvergunning 17-10-2024 Opening verbouwing Museum de Proefkolonie, zaaknummer 2024-020307

omgeving

omgeving

Aangevraagde omgevingsvergunning Majoor van Swietenlaan 17, 8382 CE Frederiksoord.

omgeving

omgeving

Gemeente Westerveld, verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning Majoor van Swietenlaan 15, 8382 CE Frederiksoord, zaaknummer 2024-019761

mededelingen

mededelingen

Watervergunning voor de locatie nabij Majoor van Swietenlaan 1a in Frederiksoord

omgeving

omgeving

Frederiksoord, Majoor van Swietenlaan 2, 8382 CG,

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning (reguliere procedure) Majoor van Swietenlaan 20, 8382 CG Frederiksoord

horeca

horeca

Gemeente Westerveld, verleende vergunning alcoholvergunning Majoor van Swietenlaan 20, 8382CG Frederiksoord, zaaknummer 2024-017240

horeca

horeca

Gemeente Westerveld, verleende vergunning Alcoholvergunning Majoor van Swietenlaan 1a, 8382CE Frederiksoord, zaaknummer 2024-020618