Aangevraagde omgevingsvergunning, Lijnden, Hoofdweg 138, 1175 KN, realiseren van een uitbouw aan de achterzijde van de woning, 14-01-2024, DSO nummer 2025011401458.
Locatie
Straat en huisnummer
Hoofdweg
Postcode
1175LD
Woonplaats
Lijnden
Organisatie
Gemeente
Aanvrager
Haarlemmermeer
Producttype
omgevingsvergunning
Startdatum
2025-01-20
Categorie: omgeving
De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.
Statistieken van de buurt Lijnden Omgeving
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Lijnden Omgeving heeft een totale bevolking van 125 inwoners. Van deze inwoners zijn 60 mannen en 60 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 14% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 10% tussen de 15 en 24 jaar, 25% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 30% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 20% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Lijnden Omgeving zijn er in totaal 55 huishoudens. Hiervan bestaat 38% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 41% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 21% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,2 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Lijnden Omgeving bedraagt de bevolkingsdichtheid 19 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 653 hectare en een wateroppervlak van 24 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 678 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 432, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Lijnden Omgeving is 29% van de bevolking getrouwd, terwijl 55% ongetrouwd is. Daarnaast is 9% van de inwoners gescheiden en 7% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Lijnden Omgeving heeft een diverse bevolking, met 6% niet-westerse immigranten en 9% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 2% Marokkaanse immigranten, 1% Surinaamse immigranten en 2% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Algemene informatie over de gemeente Haarlemmermeer
Algemeen
Haarlemmermeer, gelegen in Noord-Holland, is bekend om Schiphol en haar agrarische polderlandschap. De gemeente is een belangrijk economisch centrum door de luchthaven en de nabijheid van Amsterdam.
Geschiedenis
Haarlemmermeer is ontstaan uit de drooglegging van het Haarlemmermeer in de 19e eeuw. De gemeente speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de moderne Nederlandse polderlandschappen.
Geografie
Haarlemmermeer ligt in het westen van Nederland en is een van de grootste polders van het land. Het landschap wordt gekenmerkt door moderne infrastructuur, landbouwgrond en groene recreatiegebieden.
Cultuur
De cultuur van Haarlemmermeer is sterk beïnvloed door haar moderne ontwikkeling en internationale karakter, mede dankzij Schiphol. Jaarlijkse evenementen zoals het Mysteryland Festival trekken bezoekers uit binnen- en buitenland.
Algemene informatie over de provincie Noord holland
Algemeen
Noord-Holland is een van de belangrijkste provincies van Nederland, bekend om haar hoofdstad Amsterdam, historische steden en lange kustlijn met uitgestrekte stranden.
Geschiedenis
Noord-Holland heeft een rijke maritieme geschiedenis. Steden zoals Amsterdam en Hoorn waren belangrijk tijdens de Gouden Eeuw, toen Nederland een wereldmacht was op zee.
Geografie
Noord-Holland heeft een divers landschap van duinen, stranden, polders en meren. De provincie is populair onder toeristen vanwege de kustplaatsen en de nabijheid van Amsterdam.
Cultuur
De cultuur van Noord-Holland wordt gekenmerkt door een mix van stedelijke moderniteit en traditionele plattelandsdorpen. Amsterdam is een internationaal centrum voor kunst en cultuur.
Meer bekendmakingen
omgeving
De Legger rijkswaterstaatswerken onderdeel Vegetatielegger is vastgesteld
mededelingen
Vestiging opstalrecht nabij Frankfurtstraat 43, te Lijnden
omgeving
Toestemming voor het uitvoeren van asfaltboringen in de gemeente Haarlemmermeer in de provinciale weg N232 vanaf 28.5 t/m 29.334, verzonden 16 januari 2025, zaaknummer 2360701
mededelingen
Mededeling voornemen tot verkoop gemeentebezit
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning Ookmeerweg 501, 1067 MP Amsterdam
omgeving
Verleende omgevingsplanactiviteit, Badhoevedorp, Rosellestraat 25, 1171 LZ, plaatsen van een dakterras, verzenddatum 08-01-2025, zaaknummer 039410947506, DSO nummer 2024050700159.
omgeving
Aangevraagde omgevingsvergunning, Lijnden, Tokyostraat 19K, 1175 RB, legaliseren verdiepingsvloer, 08-01-2025, DSO nummer 2025010801660.
mededelingen
Kennisgeving voornemen tot uitgifte in erfpacht van perceel grond tuinuitbreiding Adele Opzoomerstraat 13 tot en met 16 (alle nummers) en Du Perronstraat 17 tot en met 25 (alle nummers) te Amsterdam
mededelingen
Publicatie - verhuur perceel water nabij Lijnderdijk 259 te Lijnden
mededelingen
Publicatie - verkoop perceel water nabij Akerdijk 6 te Lijnden
mededelingen
Kennisgeving voornemen tot uitgifte in erfpacht van perceel grond tuinuitbreiding Du Perronstraat 35 tot en met 43 (alle nummers) en Van Koetsveldstraat 13 tot en met 16 (alle nummers) te Amsterdam
mededelingen
Kennisgeving voornemen tot uitgifte in erfpacht van perceel grond tuinuitbreiding Du Perronstraat 35 tot en met 43 (alle nummers) en Van Koetsveldstraat 13 tot en met 16 (alle nummers) te Amsterdam