Statistieken van de buurt Verspreide huizen Vriezekoopse polder

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Verspreide huizen Vriezekoopse polder heeft een totale bevolking van 50 inwoners. Van deze inwoners zijn 30 mannen en 25 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met % van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), % tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en % tussen 45-64 jaar. Verder behoort % van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Verspreide huizen Vriezekoopse polder zijn er in totaal 20 huishoudens. Hiervan bestaat 29% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 29% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 43% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,2 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Verspreide huizen Vriezekoopse polder bedraagt de bevolkingsdichtheid 13 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 374 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 374 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 60, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Verspreide huizen Vriezekoopse polder is % van de bevolking getrouwd, terwijl % ongetrouwd is. Daarnaast is % van de inwoners gescheiden en % weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Verspreide huizen Vriezekoopse polder heeft een diverse bevolking, met % niet-westerse immigranten en % westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Verspreide huizen Vriezekoopse polder is een buurt binnen de wijk Wijk 04 Leimuiden gelegen in de gemeente Kaag en Braassem

evenementen

evenementen

Evenementenvergunning verleend - Nieuwkoop - Het organiseren van een Verlichte Trekker Optocht - 27 december 2024

mededelingen

mededelingen

Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning, Leimuiden, Hoogmade, Langeraar en Ter Aar

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Ter inzage legging Ontwerp ‘TAM - omgevingsplan hoofdstuk 22d – bodem Aalsmeer’

bestemmingsplan

bestemmingsplan

TAM-omgevingsplan hoofdstuk 22d - Bodem Aalsmeer

omgeving

omgeving

Gemeente Den Helder, verzoek om omgevingsvergunning, kappen van zeven (7) Canadese populieren langs de Torplaan vlakbij Bedrijfsweg 3H (perceel K4367) in Den Helder

omgeving

omgeving

Ontheffing voor geluidshinder voor frees en asfalt werkzaamheden van 27 tot en met 29 november 2024 op beide rijbanen N231 ter hoogte van de Drechtdijk , Jaagpad, Amsteldijk- Zuid tot kruising waar Drechtdijk overgaat in Noordzuidroute te De Kwakel

omgeving

omgeving

Ingekomen melding milieubelastende activiteit - Vriezekoop in Leimuiden

verkeer

verkeer

Verkeersbesluit Parkeerduurbeperking Carpoolplaatsen N452, N446 en N207

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning voor het vervangen van de huidige hal door een nieuwbouw hal, Herenweg, naast nrs. 92 en 100, AMR03E1934, 1431 GX Aalsmeer

omgeving

omgeving

Verklaring van geen bezwaar voor het organiseren van de ‘’ Dijkentocht ‘’ op 13 oktober 2024 te De Kwakel

omgeving

omgeving

Ontvangst aanvraag omgevingsvergunning voor de provincie Noord-Holland (Flora- en fauna-activiteit)

evenementen

evenementen

Toestemming voor Kunst in de Kwakel op 26 & 27 oktober 2024 op diverse locaties te De Kwakel

evenementen

evenementen

Toestemming voor Kunst in de Kwakel op 26 & 27 oktober 2024 op diverse locaties te De Kwakel

Algemene informatie over de gemeente Kaag en braassem

Algemeen

Algemeen

Kaag en Braassem, gelegen in Zuid-Holland, staat bekend om haar waterrijke omgeving en de Kagerplassen. De gemeente is populair bij watersporters en biedt volop recreatiemogelijkheden in de natuur.

Geschiedenis

Geschiedenis

Kaag en Braassem is een gemeente in Zuid-Holland die bekendstaat om haar verbondenheid met water. De regio speelde een belangrijke rol in de scheepvaart en heeft een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen.

Geografie

Geografie

Kaag en Braassem ligt aan de Kagerplassen en de Braassemermeer, waardoor het een van de belangrijkste watersportgebieden van Zuid-Holland is. De regio staat bekend om haar uitgestrekte meren en groene polders.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Kaag en Braassem wordt sterk beïnvloed door het water. Jaarlijkse evenementen zoals de Kaagweek en het Zeilfestijn trekken veel bezoekers, die genieten van de watersport en festiviteiten.

Algemene informatie over de provincie Zuid holland

Algemeen

Algemeen

Zuid-Holland is de dichtstbevolkte provincie van Nederland en staat bekend om haar grote steden zoals Rotterdam en Den Haag, evenals haar uitgestrekte landbouwgebieden en kustlijn.

Geschiedenis

Geschiedenis

Zuid-Holland heeft een rijke geschiedenis, variërend van de middeleeuwse bloei van steden zoals Leiden tot de moderne haven van Rotterdam, een van de grootste ter wereld.

Geografie

Geografie

Zuid-Holland heeft een afwisselend landschap van stedelijke gebieden, landbouwgebieden en een lange kustlijn. Belangrijke waterwegen zoals de Nieuwe Maas en de Oude Rijn doorkruisen de provincie.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Zuid-Holland is divers, met een mix van stedelijke moderniteit en landelijke tradities. Rotterdam staat bekend om haar moderne architectuur, terwijl Den Haag het politieke centrum van Nederland is.