Statistieken van de buurt Meezenbroek
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Meezenbroek heeft een totale bevolking van 2.925 inwoners. Van deze inwoners zijn 1.440 mannen en 1.480 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 18% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 10% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 27% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 19% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Meezenbroek zijn er in totaal 1.490 huishoudens. Hiervan bestaat 46% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 32% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 22% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Meezenbroek bedraagt de bevolkingsdichtheid 5.152 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 57 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 57 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 1.686, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 2.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Meezenbroek is 30% van de bevolking getrouwd, terwijl 51% ongetrouwd is. Daarnaast is 13% van de inwoners gescheiden en 6% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Meezenbroek heeft een diverse bevolking, met 21% niet-westerse immigranten en 19% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 6% Marokkaanse immigranten, 1% Surinaamse immigranten en 2% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Meezenbroek is een buurt binnen de wijk Wijk 32 Meezenbroek-Schaesbergerveld gelegen in de gemeente Heerlen
omgeving
Van Limburg Stirumstraat 7, 6415GD Heerlen. Aanvraag omgevingsvergunning: het bouwen van een carport
omgeving
Breitnerstraat 3, 6415TT Heerlen. Kennisgeving ingediende sloopmelding: het saneren van asbest
mededelingen
Gemeente Landgraaf - Aangevraagde meldingen klein evenement / evenementenvergunningen week 41
mededelingen
Aanvraag Omgevingsvergunning flora- en fauna-activiteit renoveren van woningen, Dr. de Visserstraat 22 t/m 36 (even), 6415 HJ Heerlen
omgeving
Van Rappardstraat 1, 6415GC Heerlen. Kennisgeving ingediende sloopmelding: het saneren van asbest
mededelingen
Aanwijzingsprocedure lokale omroep gemeente Landgraaf
omgeving
Besluit in het kader van de Wet natuurbescherming
mededelingen
Gemeente Heerlen - ambtshalve uitschrijvingen uit de BRP van 23-09-2024 tot en met 06-10-2024
mededelingen
Aanvraag Omgevingsvergunning flora- en fauna-activiteit wijzigen van de verleende ontheffing, gehele provincie Limburg
omgeving
Kasteellaan 123, 6415HR Heerlen. Toestemming omgevingsvergunning: het plaatsen van airco's
omgeving
Dr de Visserstraat 1–35 oneven en 2-20 even, Thorbeckestraat 11– 33, Gebr de Wittstraat 3 – 5 , Kasteellaan 30-36 even, Heemskerkstraat 1 - 26, Groen van Prinsterenstraat 32 -34. Aanvraag omgevingsvergunning: Het renoveren van 74 woningen
omgeving
Dr de Visserstraat 1–35 oneven en 2-20 even, Thorbeckestraat 11– 33, Gebr de Wittstraat 3 – 5 , Kasteellaan 30-36 even, Heemskerkstraat 1 - 26, Groen van Prinsterenstraat 32 -34. Toestemming omgevingsvergunning: Het renoveren van 74 woningen
omgeving
Dr de Visserstraat 1–35 oneven en 2-20 even, Thorbeckestraat 11– 33, Gebr de Wittstraat 3 – 5 , Kasteellaan 30-36 even, Heemskerkstraat 1 - 26, Groen van Prinsterenstraat 32 -34. Toestemming omgevingsvergunning: Het renoveren van 74 woningen
Algemene informatie over de gemeente Heerlen
Algemeen
Heerlen, gelegen in Limburg, staat bekend om zijn mijnbouwverleden. Tegenwoordig is de stad een belangrijk cultureel en economisch centrum in Zuid-Limburg, met veel moderne architectuur en voorzieningen.
Geschiedenis
Heerlen is een gemeente in Zuid-Limburg met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad was ooit een belangrijk mijnbouwcentrum, wat een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de regio.
Geografie
Heerlen ligt in het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg, omringd door bossen en landbouwgrond. Het is een knooppunt in de regio, met goede verbindingen naar zowel Nederland als Duitsland.
Cultuur
De cultuur in Heerlen wordt gekenmerkt door een bloeiende kunst- en muziekcultuur, met evenementen zoals Cultura Nova en het Parkstad Limburg Theater. De stad is ook bekend om haar street art en moderne architectuur.
Algemene informatie over de provincie Limburg
Algemeen
Limburg is de meest zuidelijke provincie van Nederland en staat bekend om haar heuvelachtige landschap, bourgondische levensstijl en rijke geschiedenis.
Geschiedenis
Limburg heeft een rijke geschiedenis met invloeden uit zowel Nederland als Duitsland en België. Het gebied heeft altijd een belangrijke strategische en handelspositie gehad vanwege haar ligging.
Geografie
Limburg is uniek in Nederland vanwege haar heuvelachtige landschap. De Maas stroomt door de provincie, en het gebied heeft veel natuurschoon, met bossen, rivieren en pittoreske dorpen.
Cultuur
De Limburgse cultuur is bourgondisch en wordt gekenmerkt door een rijke culinaire traditie, carnaval en volksmuziek. De provincie heeft een eigen dialect dat sterk verschilt van de rest van Nederland.