Statistieken van de buurt Lewenborg-Zuid
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Lewenborg-Zuid heeft een totale bevolking van 3.415 inwoners. Van deze inwoners zijn 1.670 mannen en 1.745 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 19% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 12% tussen de 15 en 24 jaar, 28% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 25% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 16% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Lewenborg-Zuid zijn er in totaal 1.595 huishoudens. Hiervan bestaat 39% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 37% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 24% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,1 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Lewenborg-Zuid bedraagt de bevolkingsdichtheid 5.676 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 60 hectare en een wateroppervlak van 2 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 62 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 1.500, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 2.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Lewenborg-Zuid is 30% van de bevolking getrouwd, terwijl 55% ongetrouwd is. Daarnaast is 12% van de inwoners gescheiden en 3% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Lewenborg-Zuid heeft een diverse bevolking, met 20% niet-westerse immigranten en 9% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 1% Marokkaanse immigranten, 3% Surinaamse immigranten en 1% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 1% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Lewenborg-Zuid is een buurt binnen de wijk Noorddijk e.o. gelegen in de gemeente Groningen
omgeving
Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning reguliere procedure, het realiseren van een dakopbouw en berging, Steiger 20, 9732 BV Groningen
omgeving
Kennisgeving definitief besluit omgevingsvergunning reguliere procedure (verleend), het legaliseren van een dakopbouw, Gerststraat 20, 9734 AN Groningen
evenementen
Toestemming voor de Kerst Kado Markt Lewenborg op 21 december 2024 aan Kajuit te Groningen
omgeving
Kennisgeving melding sloopwerkzaamheden, Stuurhut 48-56, Groningen, Stuurhut 48, 9733 AP Groningen, Stuurhut 49, 9733 AP Groningen, Stuurhut 50, 9733 AP Groningen, Stuurhut 51, 9733 AP Groningen, Stuu
omgeving
Kennisgeving melding sloopwerkzaamheden, het verwijderen van asbest, Stuurhut 57, 9733 AR Groningen, Stuurhut 58, 9733 AR Groningen, Stuurhut 60, 9733 AR Groningen, Stuurhut 61, 9733 AR Groningen, Stu
omgeving
Kennisgeving melding sloopwerkzaamheden, het verwijderen van asbest, Dukdalf 63, 9732 BL Groningen
omgeving
Kennisgeving melding sloopwerkzaamheden, het verwijderen van asbest, Loopplank 29, 9732 EB Groningen, Valreep 108, 9732 EK Groningen, Loopplank 59, 9732 EC Groningen, Valreep 109, 9732 EK Groningen, L
mededelingen
Mededeling Gemeenteblad inspraak stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan Spoorkwartier
omgeving
Kennisgeving definitief besluit omgevingsvergunning reguliere procedure (verleend), het vellen van 208 bomen en het kandalaberen van 5 bomen(Essen met ETS), diverse locaties verspreid binnen de gemeen
omgeving
Kennisgeving melding sloopwerkzaamheden, het verwijderen van asbest, Loopplank 68, 9732 ED Groningen
evenementen
Ontvangst aanvraag evenementenvergunning, route door gemeente Het Hogeland
omgeving
Kennisgeving definitief besluit omgevingsvergunning reguliere procedure (verleend), het vellen van 24 bomen ter hoogte van de volgende adressen, Heerdenpad 4, Hersingel 5 en 19, Leliesingel 1001, Magnesiumlaan 62, Praediniussingel 32, 49 en 101,...
omgeving
Kennisgeving definitief besluit omgevingsvergunning reguliere procedure (verleend), het vellen van 24 bomen ter hoogte van de volgende adressen, Heerdenpad 4, Hersingel 5 en 19, Leliesingel 1001, Magnesiumlaan 62, Praediniussingel 32, 49 en 101,...
Algemene informatie over de gemeente Groningen
Algemeen
Groningen is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en een van de grootste steden in het noorden van Nederland. De stad staat bekend om haar bruisende studentenleven, moderne architectuur en rijke geschiedenis.
Geschiedenis
Groningen is een historische stad en de grootste stad van het noorden van Nederland. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen, met een bloeiperiode tijdens de Hanzetijd.
Geografie
Groningen ligt in het noorden van Nederland en wordt omringd door uitgestrekte polders en waterwegen. De stad heeft een compact centrum met veel groene ruimtes en is ideaal voor fietsers.
Cultuur
De cultuur in Groningen is levendig en modern, met een breed scala aan culturele evenementen zoals Eurosonic Noorderslag en het Noorderlicht Fotofestival. De stad is ook een belangrijk universitair centrum.
Algemene informatie over de provincie Groningen
Algemeen
Groningen is de noordelijkste provincie van Nederland, bekend om haar uitgestrekte landschappen, moderne stad Groningen en rijke geschiedenis van handel en landbouw.
Geschiedenis
Groningen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad Groningen was een belangrijk handelscentrum in de Hanzeperiode. De provincie heeft ook een geschiedenis van gaswinning.
Geografie
Het landschap van Groningen bestaat uit vlakke weidegebieden, polders en oude wierdedorpen. De provincie is een belangrijk agrarisch gebied, met akkerbouw en veeteelt.
Cultuur
Groningen heeft een levendige cultuur, met de stad Groningen als belangrijk cultureel centrum. De provincie staat bekend om haar moderne kunst, muziekfestivals en traditionele streekproducten.