Statistieken uit de wijk Deest
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Deest heeft een totale bevolking van 1.790 inwoners. Van deze inwoners zijn 935 mannen en 855 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 14% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 9% tussen de 15 en 24 jaar, 25% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 31% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 22% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Deest zijn er in totaal 815 huishoudens. Hiervan bestaat 30% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 34% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 36% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,2 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Deest bedraagt de bevolkingsdichtheid 441 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 406 hectare en een wateroppervlak van 152 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 558 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 254, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Deest is 44% van de bevolking getrouwd, terwijl 44% ongetrouwd is. Daarnaast is 7% van de inwoners gescheiden en 5% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Deest heeft een diverse bevolking, met 3% niet-westerse immigranten en 6% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 1% Surinaamse immigranten en 1% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
De laatste berichten in de wijk Deest
mededelingen
Waterschap Rivierenland - aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van peilbuizen ter plaatse van de Zuidelijke Waaldijken in traject Deest - Boven-Leeuwen en Rossum - Zaltbommel
omgeving
Verleende omgevingsvergunning Bijmansstraat 33 Deest
omgeving
Provincie Gelderland Wet natuurbescherming, locatie Bijmansstraat e.o. te Deest
omgeving
Provincie Gelderland Omgevingsverordening Gelderland, locatie provinciale weg N320, N327, N830, N831, N832,N833, N834, N835, N836, N837, N838, N839 en N848 In de gemeenten Buren, Culemborg, Lingewaard, Maasdriel Neder-Betuwe, Overbetuwe, West Betuwe,...
mededelingen
Kennisgeving besluit Standplaatsvergunning tijdelijk op locatie hele gemeente
mededelingen
Stuiting vorderingsrechten
omgeving
Verleende omgevingsvergunning (buitenplanse afwijking) Vriezeweg 10 Deest
omgeving
Verleende omgevingsvergunning Vriezeweg 95 Deest
omgeving
Kennisgeving Wet bodembescherming (Wbb)
omgeving
Besluit in het kader van de Wet natuurbescherming
omgeving
het bouwen van een huis met bijgebouw Bijmansstraat 33, Deest
mededelingen
Woningsplitsingsbeleid Beuningen
mededelingen
Woningsplitsingsbeleid Beuningen
Buurten in wijk Deest
Algemene informatie over de gemeente Druten
Algemeen
Druten is een gemeente in Gelderland, gelegen aan de Waal. Het gebied heeft een lange agrarische traditie en biedt veel recreatiemogelijkheden langs de rivier.
Geschiedenis
Druten is een historische gemeente in de regio Land van Maas en Waal, met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De gemeente was een belangrijk agrarisch gebied door de eeuwen heen.
Geografie
Druten ligt aan de rivier de Waal en wordt omringd door een landelijk landschap van polders en rivieren. De omgeving biedt tal van mogelijkheden voor recreatie langs de rivier.
Cultuur
De cultuur in Druten wordt gekenmerkt door lokale dorpsfeesten, markten en evenementen die de gemeenschap samenbrengen. Het culturele erfgoed van de regio speelt een belangrijke rol in het lokale leven.
Algemene informatie over de provincie Gelderland
Algemeen
Gelderland is de grootste provincie van Nederland en biedt een divers landschap van bossen, rivieren en historische steden. Het is bekend om de Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden van het land.
Geschiedenis
Gelderland heeft een rijke geschiedenis, variërend van middeleeuwse kastelen tot de slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad Nijmegen is een van de oudste steden van Nederland.
Geografie
Gelderland is geografisch divers met de Veluwe, een groot natuurgebied met bossen en heide, en de rivieren de Rijn, Waal en IJssel die door de provincie stromen. Het is een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers.
Cultuur
De cultuur van Gelderland wordt gekenmerkt door traditionele boerenfeesten, kastelen en landgoederen. Het Kröller-Müller Museum in Otterlo, met werken van Van Gogh, is een belangrijk cultureel hoogtepunt.