Statistieken uit de wijk Wijk 14 Noord Deurningen

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Wijk 14 Noord Deurningen heeft een totale bevolking van 1.070 inwoners. Van deze inwoners zijn 540 mannen en 530 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 15% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 12% tussen de 15 en 24 jaar, 20% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 28% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 24% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Wijk 14 Noord Deurningen zijn er in totaal 345 huishoudens. Hiervan bestaat 24% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 48% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 28% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,7 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Wijk 14 Noord Deurningen bedraagt de bevolkingsdichtheid 98 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 1.088 hectare en een wateroppervlak van 16 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 1.103 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 100, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Wijk 14 Noord Deurningen is 39% van de bevolking getrouwd, terwijl 52% ongetrouwd is. Daarnaast is 4% van de inwoners gescheiden en 5% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Wijk 14 Noord Deurningen heeft een diverse bevolking, met 2% niet-westerse immigranten en 10% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 1% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

De laatste berichten in de wijk Wijk 14 Noord Deurningen

bestemmingsplan

bestemmingsplan

TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22d Lattrop-Breklenkamp, Rammelbeekweg 29

omgeving

omgeving

Gemeente Dinkelland - verleende omgevingsvergunning Omgevingswet - Denekamp, Johanninksweg 78 B202: plaatsen recreatiewoning

mededelingen

mededelingen

Gemeente Dinkelland – Ontwerpbesluit wijziging omgevingsplan “TAM-Omgevingsplan Hoofdstuk 22a Tilligte Noord fase 1”, ruimtelijk plan

evenementen

evenementen

Gemeente Dinkelland - Melding klein evenement, Denekamp, Sinterklaasintocht Noord Deurningen

verkeer

verkeer

Verkeersbesluit beperking belasting brug aan de Delengoorweg te Denekamp

omgeving

omgeving

Gemeente Dinkelland - Kennisgeving melding gesloten bodemenergiesysteem, Lattrop-Breklenkamp, Rammelbeekweg 25-rc01: realiseren van een individueel gesloten bodemenergiesysteem

mededelingen

mededelingen

Kennisgeving besluit op een aanvraag voor het rijden met brede voertuigen en het plaatsen van schrikhekken op de N342, N343, N733, N734, N735, N736, N737 en N738

omgeving

omgeving

Gemeente Dinkelland - verleende omgevingsvergunning Omgevingswet, Denekamp, Grensweg, kadastraal bekend sectie P, nr. 711: kappen boom

mededelingen

mededelingen

Kennisgeving besluit op een aanvraag voor een beschikking Vergunning Wet natuurbescherming Ontheffing soortenbescherming op locatie Nosseltweg te Denekamp

omgeving

omgeving

Gemeente Dinkelland - verleende vergunning, Denekamp, Johanninksweg 78: alcoholvergunning

evenementen

evenementen

Gemeente Dinkelland - Melding klein evenement, Denekamp: MTB tocht RTC Twente

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst van een aanvraag voor het rijden met brede voertuigen (carnavalswagens) en het plaatsen van schrikhekken, op de N342, N343, N733, N734, N735, N736, N737 en N738

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst van een aanvraag voor het rijden met brede voertuigen (carnavalswagens) en het plaatsen van schrikhekken, op de N342, N343, N733, N734, N735, N736, N737 en N738

Buurten in wijk Wijk 14 Noord Deurningen

Algemene informatie over de gemeente Dinkelland

Algemeen

Algemeen

Dinkelland is een gemeente in Overijssel, bekend om haar groene omgeving en oude Saksische boerderijen. De gemeente biedt veel recreatieve mogelijkheden, zoals wandelen en fietsen in het Twentse landschap.

Geschiedenis

Geschiedenis

Dinkelland is een agrarische gemeente in Twente met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het gebied staat bekend om zijn Saksische boerderijen en traditionele plattelandsleven.

Geografie

Geografie

Dinkelland ligt in het noordoosten van Twente, dicht bij de Duitse grens. Het landschap bestaat uit glooiende akkers, bossen en historische boerderijen, wat het een aantrekkelijke plek maakt voor natuurliefhebbers.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Dinkelland wordt gekenmerkt door het behoud van oude ambachten en tradities. Lokale evenementen zoals de Dinkellandse Kermis en plattelandsmarkten trekken bezoekers uit de regio.

Algemene informatie over de provincie Overijssel

Algemeen

Algemeen

Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland, bekend om haar afwisselende landschap, historische Hanzesteden en landelijke gebieden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Overijssel was een belangrijk handelsgebied in de middeleeuwen, met Hanzesteden zoals Zwolle en Deventer. De provincie heeft een rijke agrarische traditie en historisch erfgoed.

Geografie

Geografie

Overijssel heeft een divers landschap van rivieren, bossen en agrarisch gebied. Bekende natuurgebieden zijn de Sallandse Heuvelrug en het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Overijssel is nauw verbonden met haar agrarische verleden en Hanzegeschiedenis. Er zijn veel traditionele feesten en evenementen, zoals de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt.