Statistieken van de buurt Buitenvaart

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Buitenvaart heeft een totale bevolking van 205 inwoners. Van deze inwoners zijn 110 mannen en 90 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 14% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 18% tussen de 15 en 24 jaar, 19% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 36% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 13% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Buitenvaart zijn er in totaal 75 huishoudens. Hiervan bestaat 24% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 42% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 34% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,8 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Buitenvaart bedraagt de bevolkingsdichtheid 77 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 266 hectare en een wateroppervlak van 3 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 269 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 82, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Buitenvaart is 44% van de bevolking getrouwd, terwijl 48% ongetrouwd is. Daarnaast is 6% van de inwoners gescheiden en 3% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Buitenvaart heeft een diverse bevolking, met 2% niet-westerse immigranten en 11% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Buitenvaart is een buurt binnen de wijk Wijk 03 Almere Buiten gelegen in de gemeente Almere

omgeving

omgeving

Wet Luchtvaart

omgeving

omgeving

Waterschap Zuiderzeeland - vergunning Omgevingswet - maken boogzinker en leggen kabel in/onder wegsloot Z:AL_573 - Groene Kadeweg 50 te Almere

omgeving

omgeving

Waterschap Zuiderzeeland - vergunning Omgevingswet - via persing aanleggen van waterleiding in kernzone wegsloot Z:AL_573 en kruisend met duiker DU16568 - Groene Kadeweg 32 in Almere

omgeving

omgeving

Waterschap Zuiderzeeland - vergunning Omgevingswet - aanleggen mantelbuis met LS-kabel in kernzone wegsloot Z:AL_573 en kruisend met duiker DU16568 - Groene Kadeweg 32 in Almere

omgeving

omgeving

Wet Luchtvaart

omgeving

omgeving

Kennisgeving Besluit activiteiten leefomgeving:

mededelingen

mededelingen

Aanwijzing Woo-contactpersoon

omgeving

omgeving

Ontvangst aanvraag omgevingsvergunning voor de provincie Noord-Holland (Flora- en fauna-activiteit)

horeca

horeca

Aanvraag alcoholwet- of exploitatievergunning

omgeving

omgeving

Kennisgeving Besluit activiteiten leefomgeving:

omgeving

omgeving

Gemeente Almere - verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning - het ophogen van het bestaande bedrijfspand en het vervangen van de bestaande gevelbeplating. - Bolderweg 30,

omgeving

omgeving

Waterschap Zuiderzeeland - Omgevingsvergunning waterstaatswerken - het maken van een boogzinker en het leggen van een kabel onder de wegsloot t.h.v. de Groene Kadeweg te Almere.

omgeving

omgeving

Waterschap Zuiderzeeland - Omgevingsvergunning waterstaatswerken - het maken van een boogzinker en het leggen van een kabel onder de wegsloot t.h.v. de Groene Kadeweg te Almere.

Algemene informatie over de gemeente Almere

Algemeen

Algemeen

Almere, een van de jongste steden van Nederland, ligt in Flevoland. De stad staat bekend om haar moderne architectuur, snelle groei en innovatieve stadsplanning. Almere biedt veel recreatieve mogelijkheden aan het water.

Geschiedenis

Geschiedenis

Almere is een van de jongste steden van Nederland, ontstaan in de jaren 70 als onderdeel van de drooglegging van de Flevopolder. De stad heeft sindsdien een snelle groei doorgemaakt en is nu een van de grootste steden van Flevoland.

Geografie

Geografie

Almere ligt in Flevoland, op de Flevopolder, en wordt omringd door water en natuurgebieden zoals de Oostvaardersplassen. Het stedelijke landschap is modern en ruim opgezet, met veel aandacht voor groen en duurzaamheid.

Cultuur

Cultuur

Almere staat bekend om zijn moderne architectuur en culturele evenementen. Het jaarlijkse festival 'Zomer in Haven' en het architectuurfestival trekken veel bezoekers naar de stad.

Algemene informatie over de provincie Flevoland

Algemeen

Algemeen

Flevoland is de jongste provincie van Nederland, ontstaan door de inpoldering van de voormalige Zuiderzee. Het staat bekend om zijn moderne steden en innovatieve watermanagement.

Geschiedenis

Geschiedenis

Flevoland is ontstaan in de 20e eeuw na de aanleg van de Afsluitdijk en de drooglegging van de Flevopolders. Het is een voorbeeld van Nederlandse waterbouwkunde en innovatie op het gebied van landaanwinning.

Geografie

Geografie

Flevoland is grotendeels kunstmatig land, gewonnen uit de zee. Het landschap bestaat uit polders, dijken en waterwegen, met steden zoals Almere en Lelystad als belangrijke stedelijke centra.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Flevoland is modern en dynamisch, met een focus op duurzaamheid en innovatie. Er zijn verschillende culturele instellingen en evenementen die moderne kunst en architectuur vieren, zoals de Oostvaardersplassen.